Historie

Park Rock blev afviklet for første gang i 2006….

I 2005 besluttede Hovedbestyrelsen i Skodborg Idrætsforening, at gøre op med de traditionelle byfester, som igennem rigtig mange år, havde været et af grundpillerne for at skabe en økonomi i foreningen, til den årlige drift.

Byfesterne i de små samfund var ved at have overlevet sig selv, en hel uge med masser af aktiviteter krævede store frivillige resurser og familierne skulle nærmest være deltagere hver dag, for at det skulle kunne give en fornuftig indtjening, så foreningen kunne klare årets udgifter.

Derfor blev det besluttet, at ligge alle kræfter i en dag, gøre det så godt og attraktivt ved skabe en rigtig god dag på tværs af alle alders grupper og samtidig optjene samme indtjening som ellers over en hel uge, dermed så Park Rock dagens lys for første gang i 2006, med 400 gæster det første år.

14 år er der nu gået og Park Rock er vokset med gæster for hvert eneste år og i 2019 blev der for første gang meldt total udsolgt 3 måneder før afvikling, med i alt 3.500 som er max. vi vil lukke ind, for at respektere alle gæsterne, så de får den bedste oplevelse og ikke føler der er for trangt på pladsens areal.

Med 3.500 gæster på pladsen, så kræver der også ca. 300 frivillige før – under – efter musikfestivalen, for at det hele klapper og der kan følges med og det har også betydet, at udover foreningens egne frivillige, så er der flere andre foreninger i Skodborg der hjælper til, borgere i byen uden egentlig tilknytning hjælper til og de seneste par år, er der også indgået aftale med foreninger fra andre byer, der dermed tjener penge til deres medlemmers bedste.

Når Skodborg har ca. 1330 indbyggere, så siger det sig selv, at hvad der startede som en lokal musikfestival, nu er vokset til en musikfestival for hele Vejen Kommune med flere. Vi er i Skodborg stolte af at kunne tilbyde Park Rock musikfestival for alle omkring liggende byer også, det er vores bidrag til fællesskabet, hvor andre byer har andre seværdigheder og aktiviteter, vi fra Skodborg nyder glæde af. På den måde, bidrager vi alle hver især, til oplevelser i vores bo fællesskab i en lidt større radius. 

Mere end 60 forskellige bands har spillet igennem de 14 år - enkelte mere end en gang – og musik budgettet er steget markant i takt med at der har været flere og flere der køber billet.

De første år var der 2 toiletvogne som blev hentet med egen traktor, nu er der 3 store toiletvogne m.m.

I alt bliver der lagt over 30 km kabler og ledninger ud på pladsen og til scenen.

Vi er gået fra små kasser til penge til nu af være kontantløse, for bare at nævne nogle af de mange steder som vi har udviklet os på.

Tak til samarbejdspartnere