Historien om ParkRock

PARKROCK BLEV AFVIKLET FOR FØRSTE GANG I 2006….

I 2005 besluttede Hovedbestyrelsen i Skodborg Idrætsforening at gøre op med de traditionelle byfester, som igennem rigtig mange år havde været et af grundpillerne for at skabe en økonomi i foreningen til den årlige drift.

Byfesterne i de små samfund var ved at have overlevet sig selv, en hel uge med masser af aktiviteter krævede store frivillige resurser og familierne skulle nærmest være deltagere hver dag, for at det skulle kunne give en fornuftig indtjening, så foreningen kunne klare årets udgifter.

Derfor blev det besluttet at lægge alle kræfter i én dag, gøre det så godt og attraktivt ved skabe en rigtig god dag på tværs af alle aldersgrupper. Samtidig kunne man skabe samme indtjening som ellers over en hel uge. Dermed så ParkRock dagens lys for første gang i 2006 med 400 gæster det første år.

Årene gik, og ParkRock er vokset hvert eneste år, indtil i 2019. Her blev der for første gang meldt totalt udsolgt 3 måneder før afvikling. I alt 3.500 solgte billetter, som stadigvæk er vores max. Det er for at respektere alle vores gæster, så de får den bedste oplevelse og ikke føler der er for trangt på pladsen.

Med 3.500 gæster på pladsen, kræves der selvfølgelig mange frivillige. Ca. 300 frivillige er i gang før, under og efter musikfestivalen, for at det hele klapper. Dette betyder også, at udover foreningens egne frivillige, så er der flere andre lokale foreninger i Skodborg der hjælper til, borgere og de seneste par år, er der også indgået aftale med foreninger fra andre byer, der herved tjener penge til deres medlemmers bedste. Vi kan altid bruge flere hænder.

Skodborg har ca. 1330 indbyggere, så det siger sig selv, at hvad der startede som en lokal musikfestival, nu er vokset til en musikfestival for hele Vejen Kommune med flere. Vi er i Skodborg stolte af at kunne afholde ParkRock for alle omkringliggende byer også. Det er vores bidrag til fællesskabet i kommunen, hvor andre byer har andre aktiviteter og seværdigheder, som vi fra Skodborg nyder godt af.

Mere end 60 forskellige bands har spillet igennem årene – enkelte mere end en gang – og musikbudgettet er steget markant i takt med, at der har været flere og flere solgte billetter.

De første år var der 2 meget små toiletvogne, som blev hentet med egen traktor, nu er der 4 store toiletvogne m.m.

I alt bliver der lagt over 30 km kabler og ledninger ud på pladsen og til scenen.

Vi er gået fra små kasser med kontanter til nu at være kontantløse på hele pladsen.

Ovenstående er bare for at nævne nogle af de mange områder, hvor vi har udviklet os igennem årene.

info@parkrock.dk (+45) 20 45 16 65 (+45) 27 75 51 69